+381/63-556-500 kontakt@blackbox.co.rs
Select Page

Sistemsko rešenje za backup podataka

Ukoliko se odlučite da koristite uslugu daljinskog pravljenja rezervnih kopija – naše ITbrain rezervne kopije omogućavaju jednostavnu, praktičnu i pouzdanu zaštitu Vaših računara i uređaja. Vaši podaci biće sačuvani u oblaku u skladu sa najvišim bezbednosnim standardima.

Budite spokojni znajući da se vaši podaci bezbedno čuvaju i da se, u slučaju nezgode, mogu daljinski vratiti u bilo kom trenutku sa bilo kog mesta.

ITbrain je napravljen na pouzdanoj Amazon Web Service (AWS) infrastrukturi koja vam pruža najviše bezbednosne standarde. Uz AWS tehnologiju, rezervne kopije su spremne za vraćanje uz visoku dostupnost (HA). Dostupno svuda i u svakom trenutku – uz Disk-to-Cloud (D2C) rezervne kopije, vaši podaci se bezbedno čuvaju van lokalnog računara. Ne morate da brinete o nadogradnji sopstvenih servera, iskoristite sve prednosti prilagodljivog pravljenja rezervnih kopija u oblaku.

Vaš prostor za skladištenje rezervnih kopija dostupan je za sve krajnje tačke vaše IT infrastrukture. Vi samo odaberite kapacitet prostora za skladištenje, koji uvek možete nadogradjivati.

Individualne smernice za rezervne kopije

Uz ITbrain rezervne kopije imamo fleksibilnost da postavljamo i primenjujemo individualne smernice za pravljenje rezervnih kopija na zasebnim uređajima ili grupama uređaja. Za svaku smernicu možemo da podesimo filter za datoteke, raspored pravljenja rezervnih kopija i maksimalan dozvoljen propusni opseg. Napravimo zajedno plan pravljenja rezervnih kopija koji najviše odgovara Vašim potrebama.

Ograničavanje propusnog opsega

Optimalne performanse bez zastoja – Imate spor internet link ili Vam je propusni opseg potreban za druge svrhe? Jednostavno ograničimo količinu saobraćaja koja se šalje serverima za pravljenje rezervnih kopija tako što ćemo izabrati maksimalni propusni opseg i vremenski opseg u toku kog se ograničavanje primenjuje. Radite neometano, dok pravljenje rezervnih kopija teče u pozadini.

Automatska deduplikacija

Brzo i efikasno pravljenje rezervnih kopija uz automatsku deduplikaciju – ITbrain pravljenje rezervnih kopija automatski prepoznaje koje su datoteke izmenjene nakon poslednjeg ciklusa pravljenja rezervnih kopija i prebaciće samo izmenjene podatke kako bi se izbeglo dupliranje i uštedelo vreme.

Proširivost

Vaše poslovanje raste i potrebno vam je više prostora za skladištenje? Naravno! ITbrain pravljenje rezervnih kopija je jednostavno prilagodljivo. U bilo kom trenutku možete da dokupite dodatni prostor za skladištenje.

Vraćanje rezervnih kopija

Želite da vratite pojedinačni fajl, folder ili kompletnu rezervnu kopiju – Nema problema! Javite se našim operaterima u Blackbox IT monitoring centru i Vaša kopija podataka će biti učitana na izvorni uređaj ili pak neki novi – a sve po Vašim zahtevima.

Bezbedno pravljenje rezervnih kopija

Veoma ozbiljno shvatamo bezbednost podataka koje čuvate, a održavanje najviših bezbednosnih standarda je za nas prioritet. Sva komunikacija između klijenta i servera za pravljenje rezervnih kopija odvija se putem zaštićenih i šifrovanih kanala.

• 256-AES šifrovanje vojnog nivoa na strani klijenta pre prenosa podataka

• SSL šifrovan prenos podataka od krajnje tačke do krajnje tačke

• Skladištenje podataka na Amazon AWS S3 serverima sa 256-AES šifrovanjem

• Lokacija centra podataka: Frankfurt, Nemačka.

• SO/IEC 27001:2005 sertifikat za sisteme za upravljanje bezbednošću informacija